Proactive dealmakers
Proactive dealmakers
Proactive dealmakers
Actief & resultaatgericht
Actief & resultaatgericht
Actief & resultaatgericht

De Nederlandse aanbieder van IoT-connectiviteit SIMPoint is overgenomen door de Britse IoT-provider Wireless Logic Group. De overname versterkt het aanbod van connectiviteitsoplossingen en voegt schaalgrootte en bereik toe aan de Europese activiteiten van Wireless Logic Group. 

SIMPoint werd opgericht in 2012 en is gevestigd in Eindhoven. De onderneming biedt op maat gemaakte M2M (Machine-to-Machine) connectiviteitsoplossingen op basis van cellulaire (2G, 3G en 4G) en Low Power Wide Area Networks (LoRa)-technologieën. Het portfolio van SIMPoint bestaat uit op maat gemaakte data-abonnementen met variabele looptijden, uitgebreide beveiliging (VPN’s en aangepaste APN’s) en controle voor klanten via een klantportaal.  

Wireless Logic Group is Europa’s leidende IoT (internet of things) aanbieder, de onderneming werkt met applicatieproviders, systeemintegrators en ondernemingen die een portfolio van diensten leverenwaaronder beheerplatformen en particuliere netwerkinfrastructuur. 

Rob Lammers, oprichter en CEO van SIMPoint: “We kijken er nu erg naar uit om deel uit te maken van een wereldwijde speler in de wereld van IoT-connectiviteit. De synergiën tussen de bedrijven zullen het aanbod van klanten aanzienlijk versterken en zorgen voor een sterke en duurzame Europese voetafdruk voor Wireless Logic Group.” 

Factor Bedrijfsovernames trad het gehele overnametraject op als adviseur van SIMPoint. 

Betrokken partijen

Een verhelderend adviesgesprek
met één van onze adviseurs?

Geheel gratis, een vrijblijvend oriëntatiegesprek over uw mogelijkheden.

Laat uw naam en nummer achter en

wij bellen uMeest recente transacties
×