Proactive dealmakers
Proactive dealmakers
Proactive dealmakers
Actief & resultaatgericht
Actief & resultaatgericht
Actief & resultaatgericht

Kindernet Holding heeft de aandelen van Kinderopvang Hengelo verkocht aan KidsFoundation, die voornemens is de onderneming onder te brengen onder haar label Smallsteps. Kinderopvang Hengelo is een sterk groeiende kinderopvang en buitenschoolse opvang (BSO) voor kinderen van 0 t/m 12 jaar. Kinderopvang Hengelo heeft twee kinderopvang locaties, werkt samen met meerdere scholen voor BSO en peuteropvang. Factor Bedrijfsovernames was als adviseur van de verkopende partij betrokken bij het verkooptraject.

Kinderopvang Hengelo was sinds 1 mei 2014 in eigendom van Kindernet Holding en is sindsdien uitgegroeid tot een gerenommeerde en sterk groeiende kinderopvangorganisatie. Kindernet heeft het zwaartepunt van haar organisatie liggen in de regio Deventer, Zutphen, Doetinchem en omliggende kernen. Vanuit operationeel en strategisch perspectief heeft Kindernet besloten zich meer op haar kernwerkgebied te willen focussen, resulterende in de verkoop van Kinderopvang Hengelo. Doel van de verkoop was om Kinderopvang Hengelo onder te brengen bij een partij die in Hengelo een bredere positie heeft, hetgeen met KidsFoundation goed geslaagd is.

KidsFoundation beschikt over meerdere kinderopvangcentra onder verschillende labels zoals: Smallsteps, Kindercentrum, Koningskinderen, The Kids Company, Zus en Zo, KITS, Belle Fleur, de Speelbrug en de recentelijke fusie met Partou. KidsFoundation streeft er naar de best gewaardeerde kinderopvang in Nederland te worden voor kinderen én hun ouders, onder andere door het bieden van pedagogisch maatwerk door een team specialisten. Met de overname van Kinderopvang Hengelo breidt KindsFoundation haar portfolio uit om de gestelde doelen te bereiken. KidsFoundation vergroot met deze transactie haar marktaandeel in het marktgebied Hengelo en kan mede dankzij de samenwerking tussen praktijk & wetenschap en de informatie-uitwisseling met honderden kinderopvangorganisaties blijven investeren in de kwaliteit.

Factor Bedrijfsovernames heeft het gehele traject begeleid namens Kindernet Holding. De uitgevoerde werkzaamheden van Factor Bedrijfsovernames omvatten onder andere het uitvoeren van een waarderingsanalyse, het opstellen van een informatiememorandum, het identificeren en aan tafel brengen van passende kopers, het voeren van onderhandelingen inclusief begeleiding & coördinatie van het due diligence onderzoek, de juridische afronding en de begeleiding bij de notariële overdracht.

Betrokken partijen

Recente transacties

Met gepaste trots presenteren wij u onze recente transacties.
Meer transacties vindt u op onze transacties pagina.

Een verhelderend adviesgesprek
met één van onze adviseurs?

Geheel gratis, een vrijblijvend oriëntatiegesprek over uw mogelijkheden.

Laat uw naam en nummer achter en

wij bellen uMeest recente transacties
×