Proactive dealmakers
Proactive dealmakers
Proactive dealmakers
Actief & resultaatgericht
Actief & resultaatgericht
Actief & resultaatgericht

Plegt Carrosserie Groep heeft Brinks Carrosserieën uit Enschede overgenomen. Met de overname van Brinks Carrosserieën versterkt Plegt Carrosserie Groep haar marktpositie op het gebied van traditionele carrosseriebouw en schadeherstel. Gedurende het overnametraject werd Guus Plegt, eigenaar van Plegt Carrosserie Groep, bijgestaan door Factor Bedrijfsovernames.

Plegt Carrosserie Groep, bestaande uit Van Berkum Carrosseriebedrijf en Wema Carrosserie, richt zich op carrosseriebouw voor vrachtwagens en bestelauto’s. De activiteiten bestaan o.a. speciaalbouw, maatwerk en reparatie- en onderhoudsdiensten.

Brinks Carrosserieën, Van Berkum Carrosseriebedrijf en Wema Carrosserie beschikken over (een aantal)  overeenkomstige leveranciers en klanten. Tevens maken de ondernemingen gebruik van dezelfde software. Met de overname van Brinks Carrosserieën breidt Plegt Carrosserie Groep haar diensten uit met bouw- en milieu-specifieke carrosseriebouw (hydraulica) en trailerservice. Middels de overname ontstaat een toonaangevende speler binnen de markt, waar klanten voor een grote diversiteit aan carrosserieën, opbouwen en diensten terecht kunnen.

Guus Plegt, eigenaar van Plegt Carrosserie Groep: “Met Van Berkum en Wema hadden wij reeds een grote hoeveelheid kennis en specialisme op het gebied van de traditionele carrosseriebouw en BDF-berries. Met de aanvullende productlijnen van Brinks, kunnen wij ons breder in de algehele carrosseriemarkt inzetten en opgedane kennis van beide locaties delen”.

Factor Bedrijfsovernames trad het gehele overnametraject op als adviseur van koper Plegt Carrosserie Groep.

Betrokken partijen

Een verhelderend adviesgesprek
met één van onze adviseurs?

Geheel gratis, een vrijblijvend oriëntatiegesprek over uw mogelijkheden.

Laat uw naam en nummer achter en

wij bellen uMeest recente transacties
×