Proactive dealmakers
Proactive dealmakers
Proactive dealmakers
Actief & resultaatgericht
Actief & resultaatgericht
Actief & resultaatgericht

Wij Zijn JONG heeft Kinderopvangorganisatie Spelenderwijs Ede, met dertig locaties in de gemeente Ede, overgenomen. Met deze overname wordt een volwaardige dekking in de regio Ede aangesloten op het werkgebied van de Wij Zijn JONG dochters SKAR (Arnhem e.o.) en Kwink (Veenendaal e.o.) en ontstaat voor Wij Zijn JONG een leidende positie in deze regio. Spelenderwijs Ede werd in dit verkooptraject bijgestaan door Factor Bedrijfsovernames.

Aan de verkoop van Spelenderwijs Ede, bestaande uit Peuteropvang Ede B.V. en Buitenschoolse Opvang Ede B.V., is een periode van strategische oriëntatie binnen de organisatie voorafgegaan. Als indirecte dochter van welzijnsorganisatie Malkander is de conclusie getrokken dat Spelenderwijs met het oog op kwaliteitsborging van de kinderopvang diensten en het toekomstbestendig houden van de organisatie, beter voortgezet kan worden onder een grote(re) en professioneel ingerichte kinderopvang organisatie.

Het verkoopproces is, na de voorafgaande strategische oriëntatie, in een kort tijdsbestek doorlopen. Door een adequate analyse op voorhand en een strakke procesaansturing is het overnametraject in een periode van 4 maanden afgerond. Factor Bedrijfsovernames heeft hierbij de analyses van Spelenderwijs uitgevoerd (waardering en informatiememorandum) gevolgd door de inventarisatie van passende kopers, waarna vervolgens onderhandelingen zijn gevoerd, een due diligence traject is gecoördineerd en de contractuele afronding is begeleidt.

Spelenderwijs Ede gaat deel uitmaken van Skar, één van de vijf divisies van Wij zijn JONG. ‘De vertrouwde gezichten blijven zichtbaar op de werkvloer, waarmee continuïteit en kwaliteit van de dienstverlening in Ede maximaal behouden blijven.’

Wij Zijn JONG en Spelenderwijs stellen: ‘Zowel onze dienstverlening als ons werkgebied sluiten op elkaar aan. Bovendien delen we dezelfde visie: kinderen ontwikkelen zich het best wanneer het welbevinden en de betrokkenheid het grootst zijn. Met deze overname is de toekomstbestendigheid van Spelenderwijs Ede binnen haar verzorgingsgebied geborgd.’

Factor Bedrijfsovernames trad het gehele overnametraject op als adviseur van verkoper Spelenderwijs Ede.

Betrokken partijen

Recente transacties

Met gepaste trots presenteren wij u onze recente transacties.
Meer transacties vindt u op onze transacties pagina.

Een verhelderend adviesgesprek
met één van onze adviseurs?

Geheel gratis, een vrijblijvend oriëntatiegesprek over uw mogelijkheden.

Laat uw naam en nummer achter en

wij bellen uMeest recente transacties
×