Proactive dealmakers
Proactive dealmakers
Proactive dealmakers
Actief & resultaatgericht
Actief & resultaatgericht
Actief & resultaatgericht

Gerben Donker heeft per 21 januari 2020 een belang in Rovecom uit Hoogeveen genomen middels een Management Buy Out (MBO).

Rovecom is uitgegroeid tot een specialist op het gebied van software- en applicatieontwikkeling. Ze heeft haar sporen ruimschoots verdiend in de nationale en internationale agribusiness en bedient daarnaast ook al jaren de groen-, grond- en infrasector. Daarnaast maken steeds meer mkb-bedrijven kennis met de standaard- en maatwerkoplossingen op het gebied van IT-diensten en bedrijfssoftware.  Dagelijks werken ruim zestig collega’s aan innovaties en oplossingen die ondernemingen vooruithelpen.

Na ruim dertig jaar ondernemerschap, voelde oprichter George de Roo de behoefte zijn met zorg opgebouwde bedrijf over te dragen aan een nieuwe generatie. In Gerben Donker heeft hij zijn opvolger gevonden. Met een dienstverband van bijna twintig jaar in diverse functies binnen het bedrijf, is Gerben – in de ogen van George – de man die het bedrijf succesvol kan voortzetten en kan doorontwikkelen. “Behoud van de Rovecom- cultuur en werkwijze vind ik essentieel voor de toekomst van het bedrijf. Gerben is degene aan wie ik dat voor 100% toevertrouw”, aldus George de Roo.

Factor Bedrijfsovernames trad het gehele overnametraject op als adviseur namens Gerben Donker. Vanuit een waarderingsanalyse zijn de hoofdlijnen van de constructie vastgelegd. Vervolgens is de verdere effectuering en structurering van de beoogde overname vorm gegeven. De werkzaamheden bestonden hierbij uit het coördineren en bewaken van het overnameproces, het stroomlijnen van de wensen en verwachtingen, de uitwerking van de beoogde constructie en samenwerking, het uitwerken van de contractuele afspraken en de coördinatie van de notariële aandelenoverdracht.

Gerben Donker inzake de samenwerking met Factor: “In elke fase heb ik vanuit Factor waardevolle steun ervaren: bij het opzetten van de contouren tot en met het bewaken van de ogenschijnlijke details richting de closing.”

Betrokken partijen

Een verhelderend adviesgesprek
met één van onze adviseurs?

Geheel gratis, een vrijblijvend oriëntatiegesprek over uw mogelijkheden.

Laat uw naam en nummer achter en

wij bellen uMeest recente transacties
×