Proactive dealmakers
Proactive dealmakers
Proactive dealmakers
Actief & resultaatgericht
Actief & resultaatgericht
Actief & resultaatgericht

In navolging op de overname van Motion Control Automation B.V. heeft Biesheuvel Groep B.V. (‘Biesheuvel Groep’) ingenieursbureau Beuk Engineering B.V. (‘Beuk Engineering’) overgenomen. Oprichter de heer Walt Beuk is verheugd met deze overname, waardoor Beuk Engineering onderdeel uit gaat maken van een landelijk netwerk en zij in staat is een verdere groei te realiseren. De heer Beuk is in het hele overnametraject begeleid door Factor Bedrijfsovernames.

Beuk Engineering ontwerpt en bouwt inmiddels meer dan twintig jaar mechatronica oplossingen en besturingen. Het bedrijf vertegenwoordigt A-merken als Siemens, Sigmacontrol, Danfos en Schneider Electric. De overname zorgt ervoor dat Beuk Engineering haar klanten via een landelijk dekkend netwerk het volledige pakket mechatronica diensten, producten en engineering kan aanbieden.

Biesheuvel Groep is een totaalleverancier voor alle onderhouds- en productie-benodigdheden. Door de overname van MCA is mechatronica uitgegroeid tot een van de specialismen van de Biesheuvel Groep. Met de overname van Beuk Engineering realiseert de Biesheuvel Groep haar gewenste dekking in West Nederland voor Motion Control Automation.

De werkzaamheden van Factor Bedrijfsovernames omvatten onder andere het opstellen van een informatiememorandum, het voeren van de onderhandelingen en het begeleiden en coördineren van het due diligence onderzoek en de juridische afronding.

De heer Beuk heeft het verkooptraject als volgt ervaren:

“Bij het volgen van een seminar over Bedrijfsopvolging, viel mij op dat alle aanwezige ondernemers aanzienlijk ouder waren dan ik! Toen ik deze collega ondernemers vroeg naar hun toekomstplannen, bleek dat ze eigenlijk te laat begonnen met een gehaast verkooptraject. Met die wetenschap heb ik op 51 jarige leeftijd de verkoop van Beuk Engineering in gang gezet. Het doel om binnen 10 jaar de verkoop te realiseren werd daarom zeker haalbaar.”

“Ik heb mijn bedrijf laten doorlichten en waarderen, waarna ik 3 bedrijven in gedachten had als potentiële kopers. Bij 2 van deze bedrijven zou Beuk zijn identiteit kwijtraken en opgeslokt worden. Dit vind ik niet fair tegenover mijn klanten die hun “know how” bij ons hebben liggen en zeker niet naar mijn collega’s die al vanaf het begin in dienst zijn.”

“Mijn voorkeur lag bij Biesheuvel Techniek als koper van mijn onderneming, omdat MCA (één van de dochterbedrijven van Biesheuvel Techniek) met dezelfde technieken werkt als wij en dat onze ligging bij Schiphol een mooie aanvulling qua dekking in West Nederland zou kunnen zijn. Na een eerste kennismaking met Meino Noordenbos (CEO-Biesheuvel Groep) kwam het hele traject in een stroomversnelling. Dit ging wellicht iets sneller dan de circa 10 jaar die ik in gedachte had. Als alles verder goed voelt, moet je bij je zelf te rade gaan of je het risico wilt nemen, dat je op termijn wellicht niet meer tegen een dergelijk goed passende overnamekandidaat aanloopt.”

“De overname is begeleid door Factor Bedrijfsovernames. Na een kennismakingsgesprek bleek dat wij dezelfde taal spreken en mijn voorkeur ging uit naar een adviseur die zich uitsluitend richt op bedrijfsovernames i.p.v. een accountant. Het was erg prettig dat ik gewoon door kon gaan met de klantbediening, terwijl op de achtergrond de besprekingen steeds in een volgende fase kwamen. Hun ervaring kwam ook van pas om alle voorstellen op een juiste manier te interpreteren. Ik ben van mening dat er een deal is gesloten waar beide partijen tevreden mee kunnen zijn. De positieve energie en gedrevenheid die vanuit de MCA en Biesheuvel Groep op ons afkomt helpt daarbij.”

“De overname door Biesheuvel Techniek voelt als een ‘warm bad’. Ze veranderen dit bedrijf niet, maar vullen het aan met deskundige collega’s en aansluitende Business Units. Wij kunnen nu alle Biesheuvel Techniek klanten benaderen en er is al met meerdere Business Units een samenwerking gaande. Door deze integratie kunnen wij de toekomst met vertrouwen tegemoet zien.”

Betrokken partijen

Beuk Engineering
Waaier 46
2451 VW
Leimuiden

Biesheuvel Groep
Josink Hofweg 18
7545 PP
Enschede

Recente transacties

Met gepaste trots presenteren wij u onze recente transacties.
Meer transacties vindt u op onze transacties pagina.

Nuts Groep neemt Robin Mobile over

Valley ICT dienstverlener @Valley is aangesloten bij de Solimas Groep. Middels de strategische samenwerking versterkt @Valley haar positie als managed ICT service provider. Gedurende het [...]

Een verhelderend adviesgesprek
met één van onze adviseurs?

Geheel gratis, een vrijblijvend oriëntatiegesprek over uw mogelijkheden.

Laat uw naam en nummer achter en

wij bellen uMeest recente transacties
×