Uw praktijk verkopen? Wij staan u graag bij.

Wie neemt straks mijn tandartspraktijk over? Die vraag houdt veel oudere praktijkeigenaren bezig.
Meer dan een derde van alle tandartsen is op dit moment ouder dan 55 jaar. Het overgrote deel hiervan is man en heeft een eigen praktijk.

Het dentale landschap is de afgelopen jaren ingrijpend veranderd: ketens winnen bijvoorbeeld terrein en jonge tandartsen willen niet altijd een eigen praktijk starten. Bij sommige praktijkeigenaren wordt er veelvuldig en stevig door ketens aan de deur geklopt. Anderen liggen ’s nachts weleens wakker van een toekomstige praktijkoverdracht. Wat is een geschikt moment hiervoor?

Het dentale landschap verandert
De consolidatieslag in de tandartsenbranche zet stevig door. Uit een analyse van ABN AMRO blijkt dat inmiddels meer dan 10% van de praktijken onderdeel uitmaakt van een keten. Als je de totale omzet van deze ketens relateert aan de totale omzet in de branche, dan is dit marktaandeel naar schatting nog vele malen hoger. Ketens richten zich namelijk vaak op de koop van grotere praktijken. Ketenvorming heeft het dentale landschap afgelopen jaren ingrijpend veranderd, maar hoe ziet de nabije toekomst eruit?

Wij nodigen u graag uit om met ons contact op te nemen en vrijblijvend hierover met u in gesprek te gaan.

 

×